dijous, 15 de desembre del 2011

BTT a peus del Montsent de Pallars

La setmana passada en Roger Caballé i jo vem anar a fer una ruta en bici pel Pallars. La nostra ruta surt del poble de Llesui, relativament a prop de Sort. D'allà s'agafa una pista forestal que du a les antigues pistes d'esquí. La pista és molt ample i vas guanyant desnivell de forma molt progressiva. El paisatge és molt obert, son tot prats i la vall d'Àssua ofereix unes vistes espectaculars a l'alt Pirineu. El Montsent de Pallars està permanentment vigilant, ja tacat amb alguna pinzellada de neu... ja li toca per aquestes dates.
Sense deixar la pista principal seguim fins passar el coll del Triador. A pocs metres trobem una bifurcació, prenem el camí de la dreta. Seguim trepitjant els peus del Montsent fins arribar al Clot de la Mainera. Aquest és un lloc curiós de veure, amb un salt d'aigua i una vista impressionant de la vall de Montorroio.
A partir d'aquí la pista s'enfila una mica per anar a buscar el colletó de la Portella. Nosaltres ens ve trobar força fang en aquest tram.
Les vistes des del colletó son espectaculars. Seguim la pista. Degut a la orientació N, ens vem trobar una mica de neu. A uns metres ens trobem amb una bifurcació. Si seguim recte arribem a Espot, nosaltres decidim baixar cap a Caregue. La baixada es fa per una pista ample, al principi una mica pedregosa, però a mida que ens endinsem al bosc es fa més llisa i mooolt ràpida. En poc ens plantem a Caregue. D'aquí toca seguir per carretera fins a Llesui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada